Leo Dooren

BIOGRAPHY

Ik ben geboren in Rhodesië (Zimbabwe) en op jeugdige leeftijd met mijn familie teruggekeerd naar Nederland. Naast mijn werk als ingenieur en tandarts heb ik autodidactisch kunst gemaakt. Sinds 2016 ben ik nagenoeg full-time bezig met kunst maken. In 2017 ben ik gaan studeren aan de kunstacademie in Haarlem en onlangs (vervroegd) afgestudeerd. Samen met drie andere kunstenaars hebben wij een pop-up galerie opgezet in het centrum van Haarlem (BHAMD).

AREA OF EXPERTISE

Voornamelijk Schilderen (Acryl, Olie, mixed-media), ik maak mijn eigen verf met pigmenten en verschillende media. Kenmerken zijn: expressief, abstract, maar ook figuratief. Ik maak vooral “grote” doeken (bv 120cm tot 300cm) Daarnaast maak ik ook beelden (Kunsthars en gips, hout) en installaties. De Afrikaanse olifant is een vaak gebruikt thema in mijn werk.

ACHIEVEMENTS

Goede kritieken door de jaren heen aan de kunstacademie. Diverse exposities: Frame-the-Galerie (Amersfoort), MIAUM (Den Haag), “Achter de ramen”(Amsterdam), Kunstlijn Haarlem, Vijhoek-kunstroute (Haarlem), Galerie BHAMD (Haarlem) De verkoop loopt best goed.

ARTWORK FOR SALE
ARTIST DETAILS

Artist Name: Leo Dooren
City
: Haarlem
Country: Holland
Date of Birth: July 20, 1961

SCHOOLING

Kunstacademie Haarlem

STATISTICS

Listed Since:

31/05/2021
Items Sold
0